Učestalo postavljana pitanja

 1. Što znači da su moji podaci tajni i zašto vam treba moj e-mail?
  Kako bismo mogli pratiti promjene u raspoloženju i sreći, sudionici trebaju upitnike ispunjavati jednom godišnje, koristeći isto korisničko ime. Vaša e-mail adresa potrebna nam je da bismo Vas podsjetili kako je došlo vrijeme da opet ispunite upitnik. Sustav će automatski povezivati Vaše rezultate, pa će Vaš e-mail ostati tajan i zaštićen, te se neće moći povezati s Vašim odgovorima u upitniku.
 2. Zanimaju me rezultati ovog istraživanja, kako da dođem do njih?
  Dosad obrađene podatke ovog istraživanja, tablice, grafičke prikaze i izvještaje, možete pronaći na stranici www.sreca.hr. Vaše pojedinačne rezultate ne možemo Vam poslati, jer je Vaš identitet zaštićen, te ne možemo povezati Vaše odgovore u upitniku s Vašom e-mail adresom i korisničkim imenom.
 3. Ne radi mi nešto u vezi s upitnikom.
  Molimo da pošaljete e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 4. Koliko je upitnik dugačak, koliko vremena mi treba da ga ispunim?
  Da biste odgovorili na sva pitanja u upitniku, treba Vam, po našim procjenama, otprilike 30 minuta.
 5. Tko smije ispuniti ovaj upitnik?
  Upitnik smije ispuniti svaka punoljetna osoba s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.
 6. Ima li u upitniku neugodnih pitanja?
  Različita pitanja mogu biti neugodna za različite ljude. Većina sudionika naših predispitivanja smatrala je da u upitniku nema neugodnih pitanja.
 7. Moram li odgovoriti na sva pitanja u upitniku?
  Molimo Vas da odgovorite na sva pitanja u upitniku. Sustav je kreiran tako da ne prihvaća neodgovorena pitanja, tj. ne možete nastaviti ispunjavati upitnik ako niste odgovorili na sva prethodno postavljena pitanja. Kod nekih pitanja za koja smo procijenili da je moguće da se neki građani neće htjeti izjasniti, ostavili smo mogućnost „ne želim odgovoriti“.
 8. Zašto ispitivanje provodite internetskim upitnikom?
  Za to je više razloga, od kojih su najvažniji: (1) osoba može popuniti upitnik u bilo kojem trenutku koji njoj odgovara; (2) ovakva istraživanja u potpunosti čuvaju privatnost sudionika; (3) provedbom ovakvog istraživanja štedimo vrijeme, novac i papir; (4) ispunjavanje upitnika je brzo i jednostavno, a rezultati se automatski upisuju u bazu.
 9. Imam primjedbu ili prijedlog u vezi s ovim istraživanjem ...
  Molimo da pošaljete e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 10. Tko provodi ovo istraživanje?
  Istraživanje provodi znanstveni tim s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Voditeljica tima je Dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, a popis svih članova možete pogledati ovdje.Ovaj rad je financirala Hrvatska zaklada za znanost projektom IP-2014-09-4398 Hrvatsko longitudinalno istraživanje dobrobiti