O CRO-WELL projektu

Koliko su stanovnici Hrvatske sretni? Jesu li stanovnici različitih regija u Hrvatskoj podjednako sretni? Što nas čini sretnima: je li to zdravlje, novac, obitelj, prijatelji ili možda neka kombinacija svega nabrojenog? Tko je sretniji: muškarci ili žene, stariji ili mlađi, Karlovčani ili Puljani, konobari ili vozači? Jesmo li tvorci svoje sreće? Možemo li je povećati? Mijenja li se osjećaj zadovoljstva i sreće kroz vrijeme, i o čemu to ovisi?

Odgovore na ovakva pitanja potrudit ćemo se pronaći kroz opsežno istraživanje kvalitete života i sreće, koje provode znanstvenici Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar uz financijsku potporu Hrvatske zaklade za znanost. Cilj nam je ustanoviti jesu li, i u kojoj mjeri, stanovnici Hrvatske sretni, o kojim to sve uvjetima ovisi i kako se osjećaj sreće mijenja kroz vrijeme. Istraživanje namjeravamo provesti na više tisuća hrvatskih građana, koji će s nama podijeliti svoja razmišljanja i stavove o različitim pitanjima vezanim uz ovu temu. Da bismo proveli kvalitetno istraživanje i dobili pouzdane rezultate, važno nam je ispitati ljude različite dobi, spola, zanimanja, kao i stanovnike različitih regija Hrvatske. U istraživanju može sudjelovati svaka punoljetna osoba s prebivalištem na području Republike Hrvatske, a ono će biti provedeno putem upitnika smještenog u okviru ove web stranice.

Podatke ćemo prikupljati u više navrata. Svakih godinu dana ponovno ćemo ispitati iste osobe, što će nam omogućiti da pratimo promjene koje su se u međuvremenu dogodile. Zato ćemo, ako se odlučite sudjelovati u ovom istraživanju, tražiti od Vas da na ovoj stranici upišete svoju e-mail adresu, pomoću koje ćemo Vas kontaktirati nakon godinu dana kako bismo Vas podsjetili da popunite novi upitnik. Napominjemo da će sustav automatski povezivati Vaše rezultate, pa će Vaš e-mail ostati tajan i zaštićen, te se neće moći povezati s Vašim odgovorima.

Pozivamo Vas da sudjelujete u ovom istraživanju! Upitnik možete ispuniti kada god to Vama odgovara: samo kliknite na Ispuni upitnik i dalje slijedite upute. Vas, kao sudionika istraživanja, molimo da iskreno odgovarate na postavljena pitanja, a mi se obvezujemo da će prikupljeni podaci ostati tajni, te da će se prikazivati isključivo u znanstvene svrhe i samo na razini prosjeka za velik broj ljudi.

Ako imate bilo kakva pitanja vezana za upitnik, proučite stranicu Učestalo postavljana pitanja i slobodno nam se javite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Istraživački tim

  • Dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan
  • Dr. sc. Zvjezdana Prizmic-Larsen
  • Dr. sc. Andreja Brajša-Žganec
  • Dr. sc. Tihana Brkljačić
  • Dr. sc. Renata Franc
  • Dr. sc. Ines Sučić
  • Dr. sc. Renata Glavak Tkalić
  • Dr. sc. Ivan Balabanić
  • Dr. sc. Maja TadićOvaj rad je financirala Hrvatska zaklada za znanost projektom IP-2014-09-4398 Hrvatsko longitudinalno istraživanje dobrobiti